Αναστολή λειτουργίας λόγω κακοκαιρίας

Μετά από ανακοίνωση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας Δ.Ε. Φθιώτιδας, σας ενημερώνουμε ότι:
Όλες οι σχολικές μονάδες των Δήμων Λαμιέων, Λοκρών και Αμφίκλειας-Ελάτειας δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 15-02-2021 και την Τρίτη 16-02-2021 , σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημάρχων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.131451/ΓΔ4/30-09-2020 (ΦΕΚ 4264/τ.Β’/30-09-2020) Υ.Α., οι σχολικές μονάδες υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Εκλογές Αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαιδευτικών

«Εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)»

Δείτε το σχετικό έγγραφο http://stellad.pde.sch.gr/new/wp-content/uploads/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%97.pdf

Ενημέρωση για τον Covid19

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, η κ. Αθανασία Παπαθανασίου, Ιατρός Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ ΠΙ Κ.Τιθορέας  ενημέρωσε τους μαθητές του σχολείου για θέματα σχετικά με τον νέο κορονοϊό Covid 19.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές έμαθαν τι είναι ο ιός αυτός, πώς μεταδίδεται, πώς μπορούμε να προστατευθούμε, γιατί είναι αναγκαία η χρήση της μάσκας και πώς τη φοράμε.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να βρείτε οδηγίες:

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020-2021

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στον χώρο του σχολείου, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αποσταλεί.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Κάτω Τιθορέας θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:00. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προβλέπεται η χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, ως μέτρο πρόληψης της διασποράς του ιού Covid19.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

(Περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα πρόληψης, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: https://www.minedu.gov.gr/ )

Εγγραφές στα Λύκεια 2020

Οι εγγραφές στα Λύκεια για το σχολικό έτος 2019-2020 γίνονται μέσω της εφαρμογής https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/ μέχρι και 2 Ιουλίου 2020.

Διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και, σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία, το σχολείο είναι ανοιχτό την Τρίτη 23/06/2020, την Πέμπτη 25/06/2020 και τη Δευτέρα 29/06/2020 από 9:00 μέχρι 11:00.

Οδηγίες εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων

Στον σύνδεσμο του Υπουργείου Παιδείες που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε οδηγίες και αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 στο σχολικό περιβάλλον στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

https://www.minedu.gov.gr/koronoios-kentriki/298-uncategorised/44822

Οδηγίες παραμονής στο σπίτι

Στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARSCoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα

11 Μαρτίου 2020

 • Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, κινηματογράφοι)
 • Αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων
 • Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα
 • Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning)
 • Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
 • Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
 • Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα
 • Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
 • Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)
 • Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης
 • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.

Βιβλιογραφία

Centers for Disease Control and Prevention. Coronavirus Disease 2019 (COVID-19). Interim Guidance for Administrators of US Institutions of Higher Education

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/guidance-ihe-response.html

Προσωρινή απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Θέτοντας σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, δρώντας προληπτικά και με υπευθυνότητα και κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, αποφασίσαμε την προσωρινή απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, των πανεπιστημίων και πάσης φύσεως λοιπών εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, σε όλη τη χώρα για τις επόμενες 14 ημέρες. Με σχεδιασμό και εγρήγορση, προστατεύουμε τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς μας, τις οικογενείες, όλους τους πολίτες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το διδακτικό έτος.

1. Αναλυτική πληροφόρηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τον Κορωνοϊό
Παρακαλούμε να επισκέπτεστε τη σελίδα του ΕΟΔΥ η οποία ενημερώνεται σε τακτή βάση με τις νεότερες οδηγίες

2. Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Κορωνοϊό για τις εκπαιδευτικές μονάδες από τον ΕΟΔΥ

3. Οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από το νέο Κορωνοϊό στις Σχολικές Μονάδες και Φορείς που προσφέρουν Εκπαιδευτικές Υπηρεσίες

ΕΟΔΥ Νέα τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό – 1135


Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε. Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα.


Οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες


Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε!


Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

(πηγή: https://www.minedu.gov.gr/koronoios-kentriki )

Ενημέρωση για τον εθισμό στο Διαδίκτυο

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2018, ο ψυχίατρος κ. Αθανάσιος Βούτσινος ενημέρωσε τους μαθητές του σχολείου μας σχετικά με τον εθισμό και τις εξαρτήσεις, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στον εθισμό στο Διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος σε ερεθίσματα όπως οι ουσίες, ο τζόγος ή το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο και επέστησε την προσοχή στη σημασία του ελέγχου και του περιορισμού του χρόνου παραμονής μπροστά στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο γιατρός τόνισε πως οι γονείς παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του ζητήματος και πως είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει έλεγχος πριν η κατάσταση ξεπεράσει τα όρια και γίνει δύσκολα αναστρέψιμη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://saferinternet4kids.gr/nea/addiction/