Ενημέρωση για τον εθισμό στο Διαδίκτυο

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2018, ο ψυχίατρος κ. Αθανάσιος Βούτσινος ενημέρωσε τους μαθητές του σχολείου μας σχετικά με τον εθισμό και τις εξαρτήσεις, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στον εθισμό στο Διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος σε ερεθίσματα όπως οι ουσίες, ο τζόγος ή το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο και επέστησε την προσοχή στη σημασία του ελέγχου και του περιορισμού του χρόνου παραμονής μπροστά στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο γιατρός τόνισε πως οι γονείς παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του ζητήματος και πως είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει έλεγχος πριν η κατάσταση ξεπεράσει τα όρια και γίνει δύσκολα αναστρέψιμη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://saferinternet4kids.gr/nea/addiction/

Οδηγίες αντισεισμικής προστασίας

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, μέλη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αμφίκλειας πραγματοποίησαν ενημέρωση στον χώρο του σχολείου σχετικά με τον σεισμό και τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον σεισμό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΠ: http://www.oasp.gr

Κοπή Βασιλόπιτας

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κάτω Τιθορέας, ο οποίος προσέφερε χρηματικό ποσό στον τυχερό μαθητή.

 

Ενημέρωση για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Σχετικό υλικό που προβλήθηκε μπορείτε να βρείτε εδώ:

Ενημέρωση κατά της παχυσαρκίας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας, στα πλαίσια προγραμμάτων προαγωγής υγείας, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση από την Ομάδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας, η οποία επικεντρώθηκε στην ισορροπημένη , υγιεινή διατροφή των εφήβων.

Υπεύθυνη της Ομάδας: κ. Μαρία Λιάρου (Γενικός Ιατρός)

Μέλη: κ. Αθηνά Παπαναγιώτου (Μαία),  κ. Μάγδα Καραπατή (Νοσηλεύτρια), κ. Σπυριδούλα Τσικνή (Διοικητικός υπάλληλος)

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση–Αγαπώ την Υγεία μου»
το σχολείο μας συμμετείχε στις δράσεις
της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Στο σχολείο μας, στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκαν τουρνουά πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου και επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Μαραθώνιος Ανάγνωσης Γαλλοφωνίας 2019

Μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κάτω Τιθορέας συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία που διοργανώθηκε από το ΓΕΛ Αμφίκλειας το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στη Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Αμφίκλειας.

Πρόκειται για μια δράση που έχει στόχο τη διάδοση της Γαλλοφωνίας και υλοποιείται κάθε χρόνο πανελλαδικά με την ταυτόχρονη ανάγνωση έργων Γάλλων συγγραφέων.

Στην Αμφίκλεια οι συμμετέχοντες διάβασαν τον “Μικρό Πρίγκηπα” του Γάλλου συγγραφέα Antoine de Saint-Exupery.

Ενημέρωση από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 η κ. Μυλοπούλου Ιωάννα, ψυχολόγος από το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποίησε πρόγραμμα πρόληψης με θέμα Κακοποίηση-παραμέληση παιδιού στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου. Κατά την διάρκεια του προγράμματος  παρουσιάστηκε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000.

Αποτέλεσμα εικόνας για χαμόγελο του παιδιού