Συνάντηση φιλαναγνωσίας

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και σε συνδυασμό με τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούνται κατά τη φετινή χρονιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 στον χώρο του σχολείου μας συνάντηση φιλαναγνωσίας με θέμα:

“Ο ρόλος του βιβλίου στη ζωή των εφήβων σήμερα”

Προσκεκλημένοι ήταν ο εκδότης Θανάσης Ψυχογιός, ιδρυτής των εκδόσεων “Ψυχογιός” με καταγωγή από την Αγία Παρασκευή του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας και ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος.

Ξεκινώντας, μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αντώνης Πόρρος, ο Σχολικός Σύμβουλος επιστημονικής καθοδήγησης κ. Αργυρόπουλος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Λιάρου-Λεπενού, ο εκδότης Θ. Ψυχογιός μας μίλησε για την πορεία του και για ένα βιβλίο που κάποτε ξύπνησε μέσα του τη δύναμη να κάνει όνειρα και την πίστη ότι μπορεί να τα κάνει πραγματικότητα.

Με αφορμή το μυθιστόρημα “Ιμαρέτ” του Γ. Καλπούζου, συζητήθηκε ο ρόλος του βιβλίου στη ζωή των εφήβων, θέματα σχετικά με τη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό, τα όνειρα, τον έρωτα και κυρίως τη φιλία, όπως αυτή σκιαγραφείται στο έργο του συγγραφέα. Μιλώντας για μια ιστορία που διαδραματίζεται γύρω στο 1960, αναφερθήκαμε στη σημασία της ιστορίας και της συλλογικής μνήμης, τη συνύπαρξη των λαών και των πολιτισμών, τη ροή του χρόνου και τη γραμμή της ζωής.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά τόσο στην προετοιμασία όσο και στη διεξαγωγή της συνάντησης και θέλησαν να μάθουν μεταξύ άλλων πώς γεννιέται ένα βιβλίο και πώς είναι να είσαι συγγραφέας.

Τη συνάντηση παρακολούθησαν, εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και του Λυκείου Κάτω Τιθορέας, Σχολικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Δήμου, Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της περιοχής, γονείς και φίλοι των μαθητών και των προσκεκλημένων μας.

Οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας, όπου μια γωνιά είναι αφιερωμένη στα βιβλία που τακτικά και ανελλιπώς μας δωρίζει ο Θανάσης Ψυχογιός.

Την προετοιμασία και την παρουσίαση ανέλαβαν οι φιλόλογοι του σχολείου μας Θεοδώρα Βοϊβόντα και Βικτωρία Ζυγούρη.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ανέλαβε τη φιλοξενία και προσέφερε δώρα στους καλεσμένους μας.

 

IMG_3193DSC03642DSC03665DSC03707DSC03712DSC03628DSC03656

Αφήστε μια απάντηση