2η Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Σήμερα, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στο σχολείο μας οι δραστηριότητες ξεκίνησαν με παρουσίαση σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αρχαιότητα ως σήμερα, ακολούθησε η προβολή  της ταινίας “Οι δρόμοι της φωτιάς” και στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου.

Τη διοργάνωση και το συντονισμό των εκδηλώσεων ανέλαβαν οι καθηγητές   Σ.Μαργαρίτης (Μαθηματικός/αθλητής), Α. Πόρρος και Γ. Ζήσης (Φυσικής Αγωγής).

IMG_2644[1]IMG_2646[1]IMG_2645[1]

 

Αφήστε μια απάντηση